dimecres, 23 de juliol del 2014

TFC 2004



                                                                             TFC 2004                                                          ____

Des de que l'any 2004, vaig fer el meu Treball de Final de Carrera, sobre el tema: Tècniques i Productes per a la Rehabilitació de Façanes, les coses han canviat una mica quant a les tècniques, donada la insistencia de L'Institut Municipal del Paissatge Urbà de Barcelona, quant a la conservació i utilització de materials compatibles amb els edificis històrics, donant lloc, alhora, a noves linies de productes i formes d'actuació.

I ha canviat de forma espectacular quant a productes, ja que en aquests deu anys, i forçats en gran manera per la crisi, han dessaparegut del mercat una munió de marques comercials,  s'han fussionat empreses, han canviat de denominació, han estat absorbides, o les línies de producte han canviat d'empresa.
 
    Així ha passat amb una fàbrica de pintura com Parrot, primer va passar a pertanyer al grup multinacional Akzo Nobel, i després venuda i absorbida per Procolor, i amb els canvis va consolidar una altra fàbrica de pintures, amb la mudança de capital humà, cap a una altra empresa,  Artic, amb la transferència de "saber fer"  i amb noves línies de producte.

   Això que va ocòrrer abans de la crisi del 2007 ajudat per qüestions urbanístiques, s'ha vist superat de totes les maneres possibles pels esdeveniments posteriors.

Així, per a trovar els productes de l'extinta Asoes Condal, haurem de parlar amb Perlita i Vermiculita, els productes de Bettor son ara de la multinacional Basf, inclús amb un canvi de la denominació; l'antiga Cemarksa, es va transformar en Weber, després absorbida pel grup Saint- Gobain, l'antiga Texsa morters, ara propietat de Parex... Aquest "Carajal" ha fet obsoletes moltes de les coses que es diuen en el meu TFC, i per això crec arribat el moment de refer-lo, alhora que publicar-lo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada